UAB "Ardita ir ko"
Tikras partneris! Plačiau

Naujienos

2018.03.28

Delvo Cheese SW-250 - naujas požiūris į šveicarišką surį

DSM Food Specialties mokslininkai daug ir sunkiai dirbo tam, kad sukurtų mikroorganzimų kultūras šveicariško tipo sūriams gaminti, kurios ne tik suteikia sūriui patrauklią išvaizdą, pailgina tinkamumo vartoti terminą, bet ir patenkina vartotojus skoninėmis savybėmis. Greitas rūgštėjimas aukštoje temperatūroje esant mažai dozuotei sumažina nokinimo laiką bei užtikrina greitesnę, ekonomiškesnę gamybą. Daugiau informacijos skaitykite ČIA

 

2017.11.23

DSM’o Delvo Cheese CT-Light nominuotas FIE (Food Ingredients) Inovacijų apdovanojimui 2017

DSM’o Delvo Cheese CT-Light leidžia sūrio gamintojams sukurti kontinentinio tipo sūri iš lieso pieno tokios pačios tekstūros ir skonio, kokios vartotojai tikisi iš riebaus produkto. Sūrio gamybos procese  mikroorganizmų kultūros riebalus pakeičia vandeniu, be jokio neigiamo poveikio fizinėms ir jutiminėms savybėms. Naudojant DelvoCheese CT-Light, riebumas gali būti sumažinamas 30 procentų ar daugiau, kartu sumažėja ir kalorijų kiekis. Tai padaroma be jokių priedų ir stabilizatorių. Šis sprendimas leidžia sūrio gamintojams patenkinti vartotojų poreikius sukuriant sveikesnį produktą, kurio skonis kaip įprasto riebaus sūrio, bet daug mažiau riebalų ir kalorijų.

Delvo Cheese CT-Light gali būti taikomas įvairių sūrių gamyboje. Pirminis taikymo sgementas - pusiau kieti sūriai, tokie kaip Manchego, Gouda, Tilsiter, Maasdam, Edam, Havarti, ir Prato.

 

2017.09.11

Dėkojame visiems mūsų stendą aplankiusiems parodoje Riga Food 2017, kuri vyko rugsėjo 6-9 dienomis, Kipsala International Exhibition Centre, Kipsalas iela 8, Ryga LV-1048, Latvijoje. 

 

 

2017.07.07

Naujausi antibiotikų likučių piene nustatymo rezulatai DSM Food Specialties’ Delvotest® T buvo patvirtinti nepriklausomos Suomijos maisto saugos instituto Evira laboratorijos ataskaitoje. Remiantis išsamiais Evira mikrobiologiniais tyrimais, ataskaitoje patvirtinama, kad Delvotest® T yra patikimas ir lengvai naudojamas norint nustatyti antibiotikų likučius piene. Atlikti tyrimai pieno grandinėje padeda apsaugoti vartotojų sveikatą ir padeda pieno gamintojams užtikrinti kokybę bei mažinti atliekų kiekį.

Delvotest T yra plataus spektro testas, nustatantis daugiausiai skirtingų antibiotikų likučių pagal Europos didžiausią leistiną likučių kiekį (MRL- Maximus Residue Levels) piene bei turintis ypatingą jautrumą tetraciklinams. Evira laboratorijoje buvo tirta, ar naudojant Delvotest T aptinkami antibiotikų likučiai nurodyti MRL bei patvirtinti originalioje validacijoje. Išvadose teigiama, kad Delvotest T yra veiksminga priemonė antibiotikų likučių nustatymui, skirta ūkininkams, pieno įmonėms ir laboratorijoms. 

 

2017.06.12

Mes didžiuojamės galėdami Jums pranešti, kad Van Hall Larenstein universiteto pieno gamybos technologijų profesorius Peter de Jong,  ištyrė ir paskelbė išsamų straipsnį apie DSM Food Specialties MAXIREN XDS poveikį Continental sūrių gamyboje. 

Buvo atlikti nepriklausomi tyrimai (be jokios DSM įtakos) ir išspausdintas straipsnis gegužės mėnesį Tarptautiniame pienininkystės žurnale (International Dairy Magazine (IDM)). Pagrindinis dėmesys buvo skirtas ekologiškumo matui, t.y. poveikiui aplinkai ir jo sumažinimui sūryje, naudojant Maxiren XDS, jų žodžiais tariant:

Naujo šliužo fermento naudojimas [MAXIREN XDS] padės sumažinti poveikį aplinkai beveik 12%. Pieno įmonės išsikėlė sau tikslus iki 2020 metų 20% sumažinti anglies pėdsakus pieno gamybos procesuose. Šio naujo šliužo fermento naudojimas jau padėjo pasiekti didelę dalį iškeltų tikslų sūrio gamyboje.

Tai yra svarbi žinutė apie suteikiamą Maxiren XDS naudą esamiems ir būsimiems klientams be kurios dar profesorius Peter de Jong nustatė, kad:

  • Su XDS sumažinamas drėgmės lygio svyravimas, standartinis drėgmės nuokrypis sumažinamas 16% ir su tuo susijusi galimybė ženkliai padidinti išeigą.
  • 15% sumažinami pjovimo nuostoliai sūrį pjaustant arba smulkinant.

Visą straipsnį rasite ČIA.

 

 

 

2017.04.27

"Royal DSM", pasaulinė mokslo pagrindu veikianti sveikatos, mitybos, ir medžiagų įmonė atidarė naują biotechnologijų centrą  Delfte, Olandijoje. Tikimasi paspartinti biotechnologijos mokslinius tyrimus ir atverti naujas maisto ir mitybos, pašarų, kuro, vaistų, bioproduktų kūrimo galimybes.

Naujas biotechnologijų centras - tai dar vienas plėtros žingsnis Delfte, kur taip pat yra įsikūrusi DSM Food Specialties centrinė būstinė. DSM išsiplėtė per metus - pastatė didžiulį pastatą, šiuolaikišką maisto ir jo pritaikymo centrą. DSM taip pat investavo kartu su kitais pramonės atstovais į biofermentacijos pilotinius įrengimus Delfte.

Delftas yra svarbi vieta pramonės gaminių, tokių kaip antibiotikų tarpiniai produktai, mielių ekstraktai ar kvapiosios medžiagos, skaičiumi.

DSM pranešimą skaitykite ČIA 

 

2017.03.09

DSM Food Specialties išplėtė savo gaminių asortimentą ir pasiūlė vartotojams veiksmingas apsaugines kultūras, kurios ilgina galiojimo laiką tokių pieno produktų kaip jogurtas, grietinė, šviežias sūris. Efektyviai kovodamos su mielių ir pelėsių augimu Delvo®Guard kultūros leidžia gamintojui produktus ženklinti "švarios etiketės" (clean label) ženklu bei sumažinti pieno nuostolius ir padidinti pelno augimą.

Daugiau informacijos skaitykite DSM pranešime spaudai - SPAUSTI ČIA

 

2017.02.10

UAB „Ardita ir Ko“ dalyvavo didžiausiame sparčiausiai augusiųjų smulkiojo ir vidutinio verslo atstovų susitikime „Metų Gazelė 2016“. Jau tryliktus metus iš eilės vystomas smulkiojo ir vidutinio verslo projektas „Gazelė“ suburia Lietuvos verslininkus ir kviečia dalintis patirtimi, pasiekimais bei patirtais iššūkiais.

UAB „Ardita ir Ko“ buvo nominuota kaip viena iš sparčiausiai augusių įmonių 2012-2015 metais, įteiktas  „Gazelė 2016“ sertifikatas. Kasdienis darbas su klientais, jų poreikių analizė, produktų krepšelio intensyvus vystymas, pastangos gerinti vykdomą veiklą, leido UAB "Ardita ir Ko" įmonei atsidurti sparčiausiai augusių įmonių sąraše. Jau daugiau nei dvidešimt metų vystoma kryptinga veikla, aukštas profesionalumas ir savo srities išmanymas bei tikslingas valdymas yra UAB "Ardita ir Ko" kasdieną lydintys ir sėkmę lemiantys veiksniai, užtikrinantys pastovių klientų ratą, naujų atsiradimą bei pelno garbingą „Gazelė 2016“ sertifikatą.   

 

2016.11.06

DSM Food Specialties pristato naujas sausai užšaldytas kultūras, skirtas termostatiniam jogurtui (set yogurt). Šios kultūros suteikia galimybę pagaminti daugiau skirtingos tekstūros ir skonio termostatinių jogurto, be to išsiskiria mažiau išrūgų per visą galiojimo laiką. Kadangi naujos sausai užšaldytos kultūros gali būti transportuojamos aplinkos temperatūroje, taip taupoma energija ir suteikia daugiau platinimo galimybių.

Daugiau apie tai skaitykite DSM Food Specialties pranešime - SPAUSKITE ČIA

 

2016.10.18

DSM Food Specialties išplėtė savo asortimentą sukurdami naują raugą - Delvo Cheese CT-Taste, kuriuo nokinimo laikas tokių sūrių kaip Manchego, Gouda ar Edam sumažėja perpus išlaikant puikų skonį, tekstūrą ir galiojimo laiką. Pagal DSM vidinius duomenis įprastą kontinentinio sūrio 4 savaičių nokinimo laiką sumažinus iki 2 savaičių, gamybos sąnaudos sumažėja iki 200 tūkst. eurų, gaminant 1 mln. kg.

Delvo Cheese CT- Taste atveria pieno pramonės įmonėms naujas galimybes. Daugiau SKAITYKITE ČIA.

 

2016.07.14

Siekdami patenkinti vartotojų poreikius dėl sveikesnio sūrio, DSM Food Specialties išplėtė savo gaminių portfelį pasiūlydami naują sprendimą Kontinentinio sūrio gamybai. Delvo®Cheese CT - Light pagerina neriebaus sūrio skonį ir tekstūrą, suteikdami riebaus produkto įspūdį tik su mažiau kalorijų. Kontinentiniai sūriai tokie kaip Manchego, Gouda ir Edam kiekvienas turi specifinį skonio profilį ir naudingi maistinėmis medžiagomis - baltymais, kalciu, vitaminais A ir B12, bet tuo pačiu juose yra ir daug riebalų. Iššūkis gamintojui norint sumažinti riebumą, nes vartotojai nenori jokių skonio ir tekstūros savybių pasikeitimo.

DSM Food Specialities tai pavyko - jų pranešimą spaudai SKAITYKITE ČIA

 

 

2016.03.15 

DSM atveria naujas galimybes natūraliai nokintų sūrių rinkoje - priklausomai nuo sūrio tipo, naudojant Pack Age nokinimo maišelius galiojimo laikas gali būti ilgesnis 3-6 savaitėmis.

DSM Food Specialties pranešimas spaudai - SPAUSKITE ČIA

 

 

2016.01.26 

DSM Food Specialties praneša sėkmingai patvirtinę, jog antibiotikų nustatymo testu Delvotest®T aptinkama iki 27 rūšių antibiotikų likučių žaliame karvės piene ir pieno sudedamose dalyse, tokiose kaip pieno milteliai.

Tyrimus atliko du nepriklausomi tyrėjai Azijoje ir Europoje laikantis Europos Bendrijos referencinių laboratorijos gairių. Vertinama buvo pagal penkis kriterijus ir ataskaitoje teigiama, kad testą lengva naudoti, jis patikimas, ekonomiškas, tikslus. 

DSM Food Specialties pranešimas spaudai - SPAUSKITE ČIA

 

 

2015.07.20

Š. m. rugsėjį Vilniuje vyks IDF Pasaulinis pienininkystės kongresas 2015, pritrauksiantis iki 1000 svečių. Organizatoriai planuoja, kad šis beveik savaitę truksiantis pasaulio pienininkų suvažiavimas bus vienas didžiausių verslo renginių Lietuvos istorijoje. IDF Pasaulinis pienininkystės kongresas vyks 2015 m. rugsėjo 21-24 d. Šiame kongrese dalyvaus ir UAB "Ardita ir ko" bei DSM Food Specialties. Daugiau informacijos galite rasti: http://idfwds2015.com/lt/

Sudomino mūsų produktai?
Užpildykite užklausą ir mūsų specialistai susisieks su Jumis

Aš ne robotas