Fermentai augaliniams pr.
UAB "Ardita ir Ko"
Tikras partneris! Plačiau

Pieno produktų alternatyvos – tai augaliniai gėrimai, tokie kaip avižų, ryžių gėrimai, ir maisto produktai, tokie kaip jogurtas, ledai, kurie paprastai gaminami iš karvių, avių, ožkų pieno, bet šiuo atveju yra pasirenkamas augalinės kilmės pienas.

Šiandien augalinės kilmės alternatyvų pieno produktams rinka klesti! Šiuos produktus vartotojai renkasi dėl įvairių priežasčių, kurios gali būti susijusios su aplinkosauga, mityba, sveikata arba vartotojai tiesiog nori išbandyti ką nors naujo. Tačiau gamintojai susiduria su ne vienu iššūkiu, kurdami šiuos augalinės kilmės produktus. Dėl šios priežasties DSM sukūrė Delvo®Plant fermentų asortimentą, skirtą pasiekti norimą augalinių gėrimų skonį, tekstūrą ir saldumą.

 

Delvo®Plant fermentų asortimentas

Aukštos kokybės pieno produktų alternatyvų gamyba prasideda nuo skystinimo. Šiame procese Delvo®Plant fermentų dėka krakmolo turinčios žaliavos, tokios kaip avižos ir ryžiai, tampa tirpios, lengvai apdorojamos norimai gėrimo konsistencijai gauti.

Priklausomai nuo galutinio pritaikymo, Delvo®Plant fermentai gali atskleisti natūralų krakmolo saldumą per antrąjį gamybos proceso etapą – cukrinimą – siekiant padėti kurti produktus be pridėtinio cukraus.

Naudodami Delvo® Plant fermentus, taip pat galite sumažinti augalinio gėrimo, pagaminto iš grūdų, klampumą, padidinti baltymų tirpumą ir mineralų prieinamumą. Be to, Jūs galite sukurti pieno produktų alternatyvas su sumažintu glitimo kiekiu ir pagerinti maistinę vertę. Rezultatas? Pieno produktų alternatyvos, kurias vartotojai tikrai mėgsta!

 

Daugiau apie Delvo®Plant fermentų asortimentą skaitykite čia.

Pagaminkite puikaus skonio augalinės kilmės gėrimą
 
Delvo®Plant ALT yra α-amilazė, gaunama iš klasikinės bakterijų padermės ir naudojama, kai yra reikalinga žemesnė temperatūra, pavyzdžiui, kai žaliava yra avižos. Šis fermentas skaido krakmolą į dekstrinus.
 
Pritaikymas: gėrimams, kurie gaminami iš grūdų/krakmolo turinčių žaliavų ir naudojamas skystinimo procese.
 
Privalumai ir funkcionalumas:
  • Būtinas, norint pagaminti augalinės kilmės gėrimą
  • Sukuria pagrindinį augalinio gėrimo skonį, tekstūrą ir saldumą
  • Nutraukia vidinius α-1,4-glikozidinius ryšius krakmole ir krakmolo fragmentuose, daugiausia išskiriant dekstrinus ir oligosacharidus
  • Tinka visų tipų krakmolams
  • Fermentas gali būti naudojamas ekologiškų augalinių gėrimų gamyboje
Pagaminkite puikaus skonio augalinės kilmės gėrimą
 
Delvo®Plant AHT yra termostabili α-amilazė, gaunama iš klasikinės bakterijų padermės ir naudojama, kai yra reikalinga aukšta temperatūra, pavyzdžiui, kai žaliava yra ryžiai. Šis fermentas skaido krakmolą į dekstrinus.
 
Pritaikymas: gėrimams, kurie gaminami iš grūdų/krakmolo turinčių žaliavų ir naudojamas skystinimo procese.
 
Privalumai ir funkcionalumas:
  • Būtinas, norint pagaminti augalinės kilmės gėrimą
  • Sukuria pagrindinį augalinio gėrimo skonį, tekstūrą ir saldumą
  • Nutraukia vidinius α-1,4-glikozidinius ryšius krakmole ir krakmolo fragmentuose, daugiausia išskiriant dekstrinus ir oligosacharidus
  • Tinka visų tipų krakmolams
  • Pasižymi išskirtiniu šiluminiu stabilumu
  • Apsaugo nuo krakmolo retrogradacijos
  • Fermentas gali būti naudojamas ekologiškų augalinių gėrimų gamyboje
Atraskite natūralų avižų saldumą
 
Delvo®Plant GLU - amilogliukozidazė (1,4-α-gliukozidazė), gaunama iš rinktinės Aspergillus niger padermės, skaido dekstrinus ir „išlaisvina“ natūraliai esančias gliukozės molekules.
 
Pritaikymas: gėrimams, kurie gaminami iš grūdų/krakmolo turinčių žaliavų ir naudojama cukrinimo etape.
 
Privalumai ir funkcionalumas:
  • Išlaisvinkite natūralų avižų saldumą
  • Nereikia pridėtinio cukraus
  • Sukurkite ir pritaikykite norimą augalinių gėrimų saldumą
  • Tinka visų tipų krakmolams
  • Fermentas gali būti naudojamas, gaminant ekologiškus augalinius gėrimus iš grūdų
Atraskite natūralų švelnų avižų saldumą
 
Delvo®Plant MAL - α-amilazė, gaunama iš rinktinės Aspergillus oryzae padermės, skaido dekstrinus ir „išlaisvina“ natūraliai esančią maltozę ir maltotriozę. Maltozė ir maltotriozė yra mažiau saldžios nei gliukozė.
 
Pritaikymas: gėrimams, kurie gaminami iš grūdų/krakmolo turinčių žaliavų ir naudojama cukrinimo etape.
 
Privalumai ir funkcionalumas:
  • Atraskite natūralų avižų saldumą
  • Nereikia pridėtinio cukraus
  • Maltotriozė nėra priskiriamas prie cukrų maistingumo deklaracijoje
  • Sukurkite mažiau saldų avižų gėrimą
  • Tinka visų tipų krakmolams
  • Fermentas gali būti naudojamas, gaminant ekologiškus augalinius gėrimus iš grūdų
Sukurkite norimą tekstūrą
 
Delvo®Plant BGL yra β-gliukanazė, gaunama iš rinktinės Talaromyces emersonii padermės. Produktas skaido ne krakmolo polisacharidus ir daro įtaką gėrimo, gaminamo iš grūdų, klampumui.
 
Pritaikymas: gėrimams, kurie gaminami iš grūdų/krakmolo turinčių žaliavų ir naudojamas cukrinimo etape.
 
Privalumai ir funkcionalumas:
  • Sumažinkite gėrimo iš grūdų klampumą ir sukurkite norimą konsistenciją
  • Fermentas gali veikti plačiame temperatūros ir pH diapazone
  • Veiksmingai skaido polisacharidus (ne krakmolo), pavyzdžiui beta gliukanus ir kitas hemiceliuliozes, tokias kaip arabinoksilanas
  • Fermentas gali būti naudojamas, gaminant ekologiškus augalinius gėrimus iš grūdų
Padidinkite baltymų tirpumą
 
Delvo® Plant TNP yra klasikinė, bakterinės kilmės, neutrali proteazė. Šis fermentas skaido baltymus į peptidus ir pasižymi plačiu aminorūgščių specifiškumu.
 
Pritaikymas: Visi augaliniai gėrimai, turintys baltymų.
 
Privalumai ir funkcionalumas:
  • Pagerinamas baltymų virškinamumas ir funkcinės savybės
  • Padidinamas baltymų tirpumas ir sukuriamas norimas skonis
  • Fermentas gali būti naudojamas, gaminant ekologiškus augalinius gėrimus iš grūdų
  • Kosher ir Halal
Sumažinkite glitimo kiekį
 
Delvo® Plant PSP yra prolino specifinė endoproteazė, gaunama iš rinktinės Aspergillus niger padermės. Šis produktas baltymus ir didesnius peptidus hidrolizuoja į mažesnius peptidus.
Glitimą yra sunku virškinti, nes jame yra daug prolino. Šie prolino turintys peptidai gali sukelti nepageidaujamą organizmo reakciją. Delvo® Plant PSP fermentas yra skirtas skaidyti šiuos prolino turinčius fragmentus.
 
Pritakymas: gėrimams, kurie turi glitimo ir yra gaminami iš grūdų/krakmolo turinčių žaliavų; naudojamas cukrinimo etape.
 
Privalumai ir funkcionalumas:
  • In vitro glitimo sumažinimas avižose.
  • Naudojant fermentą, gali būti pasiektas glitimo kiekis < 20 ppm.
Padidinkite mineralų prieinamumą
 
Delvo® Plant PHY yra fitazė, gaunama iš rinktinės Aspergillus niger padermės.
Fitato yra grūduose (kviečiuose, ryžiuose, avižose), ankštiniuose (žirniuose, fava pupelėse), aliejiniuose augaluose (soja), riešutuose (migdoluose) ir tai yra stiprus mineralų, tokių kaip geležis, cinkas, kalcis ir magnis, chelatorius, o tokioje kompleksinėje formoje mineralų biologinis prieinamumas labai sumažėja. Fitazė gali užkirsti kelią šių kompleksų susidarymui.
 
Pritakymas: Visi augaliniai gėrimai, turintys fitino rūgšties.
 
Privalumai ir funkcionalumas:
  • Pagerinama maistinė vertė, „išlaisvinant“ natūraliai esančius mineralus
  • Nebereikia praturtinti mineralais (draugiška etiketėms)
  • Delvo® Plant PHY gali suskaidyti daugiau nei 80% fitato

Sudomino mūsų produktai?
Užpildykite užklausą ir mūsų specialistai susisieks su Jumis

Aš ne robotas